1 september

Na twee maanden rust ging vanochtend opnieuw de wekker om ons te wekken voor de eerste schooldag.
Het weer was ons niet gunstig gezind, want de regen viel met bakken uit de lucht. Gelukkig zorgden de vele vrolijke gezichten op de speelplaats voor een instant blij gevoel.

De dag startte met twee uren levensbeschouwelijke vakken.
Na de speeltijd trokken we dan meteen richting het eerste leerjaar waar we het meter- en peterschap concreet maakten. Iedereen uit onze klas kreeg 1 of 2 kindjes uit L1 toegewezen waar zij dit schooljaar voor zullen zorgen. Zo begeleidden we hen vandaag bijvoorbeeld naar de juiste rij op het einde van de dag.

Daarna was het tijd voor wat organisatorisch werk: schriften uitdelen, voorblaadjes in orde maken, agenda schrijven ... En zo was de voormiddag al meteen om.

In de namiddag namen we eerst onze chromebooks en logden we achtereenvolgens in op Google Classroom, Kabas, Scoodle en Snappet. Nu dit in orde is kunnen we er volgende week meteen invliegen!

We begonnen ook aan een blaadje Frans waarbij we de benodigdheden in onze pennenzak en boekentas moesten benoemen in het Frans. Daarbij gebruikten we ons woordenboek Frans-Nederlands.
Dit taakje is nog niet klaar en zullen we volgende week verder afwerken.

We startten ook met het ontwerpen van onze eigen legofiguurtje dat aan onze klasdeur zal komen te hangen.

Om de dag te eindigen maakten we een klasfoto en kregen we een bellenblaas.
We gaan voor een magisch schooljaar!





























































































Reacties

Populaire posts van deze blog

Grootouderfeest

Hieperdepiep hoera voor Demi!