Afscheid

Afscheid

donderdag 31 mei 2018

Smaakklas

Nog even kaderen:
In het schooljaar 2016-2017 namen het toenmalige vijfde en zesde leerjaar deel aan een wedstrijd van Lekker Oost-Vlaams. We kregen les van de directie over gezonde voeding, volgden een kookworkshop met streekproducten in de Okay, verkochten streekproducten ...
Helaas strandden we toen op de tweede plaats en grepen we net naast de spectaculaire hoofdprijs ter waarde van € 5000.

Een tijdje geleden kregen we echter een verrassend telefoontje van deze organisatie.
De wedstrijd werd dit schooljaar opnieuw uitgeschreven, maar er kwamen slechts enkele inzendingen binnen die bijlange niet zo goed waren als ons project. Daarom besliste de jury ons de hoofdprijs alsnog toe te kennen, maar dan dit schooljaar.
Vandaar dat wij de voorbije twee dagen helemaal gratis op smaakklas mochten, joepie!

Het waren twee drukke, maar toffe en leerrijke dagen.
Woensdag bezochten we fruitsappen Verhofstede in Eksaarde. We kregen een rondleiding in het bedrijf, mochten enkele fruitsappen proeven en mochten picknicken in de boomgaard. Wat een toplocatie!Daarna trokken we richting geitenboerderij 't Eikenhof in Lokeren. Dit was een heel interatieve uitstap: we mochten de geiten voederen, geiten melken, kijken hoe kaas gemaakt wordt, een ijsje van geitenmelk proeven ... Zalig toch?!Na de bedrijfsbezoeken gingen we naar onze verblijfplaats, hostel De Valk, in Laarne.
We namen onze intrek in onze kamer, aten frietjes met stoverij en een chocomousse als dessert, deden enkele smaakspelletjes, oefenden ons dansje voor het schoolfeest en speelden op het grote terrein.De tweede dag was ook goedgevuld.
Na het ontbijt maakten we onze koffers, ruimden we de kamer op, speelden buiten en speelden nog 2 smaakspelletjes.Daarna maakten we onder begeleiding van een echte kokkin een volledig maal: een alcoholvrije cocktail, aperitiefhapjes, hamburgers, kipsatés, kippenvleugels, pastasalade ...
En natuurlijk mochten we dit dan ook allemaal opeten.We eindigden de dag in paardenmelkerij 't Kattenheye in Laarne.
We namen een kijkje bij de paarden, kregen heel wat info en mochten een ijsje van paardenmelk eten.Het waren beslist twee dagen vol pret en lekker eten!

Er werden heel wat foto's gemaakt: FOTO'S

Ik kreeg ook nog enkele foto's van het vertrek van de mama van Quinten:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten